Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slacklining není provazochodectví

» Personalia et Alia » Slacklining není provazochodectví

 

Přestalo pršet, a tak jsem si udělal procházku do Divoké Šárky. Když mne bolí klouby, anebo hlava (cervikokraniální syndrom, opotřebování plotýnek krčních obratlů), tak mi pobyt v přírodě v naší pražské rezervaci dělá dobře. Nejraději mám kopečky, skály, hřebeny, vrcholky, zkrátka místa, odkud mám výhled do krajiny, a kde mám k Nebi blíž.

Na vrcholku Dívčího skoku jsem se setkal s mladým mužem, který provozoval sport zvaný "slackline", neboli "volné lano". A já jsem si doteď myslel, že to je provazochodectví!

Když v horolezeckém terénu potkáte člověka, který leze po skalách, používá lano a pohybuje se převážně vertikálně, je to horolezec, neboli alpinista; ale

když tentýž člověk napne totéž lano mezi skalami vysoko nad prázdným prostorem a pohybuje se po laně horizontálně, pak je to slackliner.

Tady je pár fotek a videoklipů (mobilní telefon) jednoho pražského "sleklajnera", kterého jsem potkal v Divoké Šárce na Dívčím skoku.

fotky  video1  video2  video3  video4  video5

uprf5-20131209_130332.jpg



Slackline is not Rope-dancing

The rain had stopped, so I did a walk to Divoka Sharka. When I suffer sore joints or headache (cervico-cranial syndrome, the plates of the cervical vertebrae are worn out), I take a walk to our Prague natural reservation, which makes me feel good. I prefer hills, rocks, ridges, peaks, simply any place where I have a view of the landscape, and where I'm closer to the Heaven.

On the top of Divci Skok I have met a young man who did a sport called "slackline" , or "slack rope". And I thought until now that it is a rope-dancing!

When in the climbing terrain you meet a man who climbs rocks, uses a rope and moves mostly vertically, it is a climber, mountaineer or alpinist, but

when the same person stretches the same rope between the cliffs high above the empty space and moves along the rope horizontally, then it is a slackliner.

Here are some photos and videos (by mobile phone) of one Prague's slackliner, whom I met in Wild Sharka on Girl's Jump.

 

photos  video1  video2  video3  video4  video5

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář